Vi söker en PLM Configuration Manager

 

Vi

CTEK grundades för mer än 20 år sedan då världens första smarta batteriladdare med elektronisk pulsteknik föddes. Allt detta startade i den anrika byn Vikmanshyttan i Hedemora kommun, där huvudkontoret ligger än idag. CTEK är en del av CTEK Group som idag är global marknadsledare inom batterihanteringslösningar och det finns en enkel förklaring till detta: kvalitet och spetskompetens är kärnan i allt vi gör. 

CTEK Group består av två delar. Dels är vi Skandinaviens största producent och utvecklare av lösningar för elbilsladdning med kunder såsom energibolag, laddpunktsoperatörer och fastighetsägare. Vi arbetar även vidare med forskning och utveckling och tar fram ny batteriladdningsteknologi till marknaden. Hit hör olika områden såsom Original Equipment med inbyggda och specialintegrerade komponenter till personbilar, bussar och lastbilar. Här finns även Aftermarket där man arbetar med lågspänningsladdare. Här ingår små batteriladdare för till exempel bilar, motorcyklar, båtar och lampor samt solpaneler, med en vidd av privat – och företagskunder. CTEK har alltid drivits med stor passion för innovation, vi driver utvecklingen framåt – alltid med kvalitet i fokus!

I denna roll utgår du från någon av våra kontor, i Vikmanshyttan eller Norrköping, alternativt hemmakontor med regelbundna resor till dessa orter

 

Vad du gör

Ansvarar för att skapa, styra och övervaka processer i CTEK:s PLM-system Teamcenter. Du säkerställer att en ny produkt konfigureras på ett korrekt sätt enligt specifikation och att produktunderlag kommer till leverantörer enligt tidsplan. Vidare ansvarar du för att utveckla systemet och hur det används samt ständigt förbättra PLM-processen. I rollen ingår även ansvar för att träna och utbilda Teamcenter-användare. Du är en viktig kugge i våra projekt där du bland annat bidrar med tids- och kostnadsberäkningar för projektplaneringen.

 

Vem du är

Vi söker en lagspelare som drivs av att utveckla processer och system. För att trivas på jobbet värdesätter du noggrannhet och ordning och reda högt. Vi tror att du drivs av metodutveckling där människor, processer och system arbetar i harmoni. Du har en Högskoleexamen inom Systemvetenskap, samt har tidigare erfarenhet av PLM-system, gärna Teamcenter. Eftersom vårt koncernspråk är engelska är goda kunskaper ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan via jobb@ctek.se.

Vi arbetar med löpande urval så ansök så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2021.